Pigmentbehandling

Fregner, leverflekker eller pigmenteringer forårsaket av soling, er typer pigmentflekker som er velegnet for behandling.

Hvordan virker IPL behandling på pigmentflekker?
IPL systemet utløser presise, kontrollerte og sterke pulser av filtrert lys som blir absorbert av melaninet ( pigmentet ) i fregner, leverflekker eller solskadet hud. Det pigmenterte området absorberer lyset og blir oppvarmet. Etter behandling vil det pigmenterte området bli mørkere og danne en skorpe. I løpet av de neste ukene vil området flasse av  og etterlater huden lys og fin med lite eller ingen spor av pigmentflekken.

Hvordan blir behandlingen utført?
Du blir bedt om å ta på deg våre spesialbriller for å beskytte øynene mot lyset. Et lag med kjølig gele blir lagt på området for å lede lyset mot huden og for å gjøre behandlingen så komfortabel som mulig. Lysapplikatoren blir ført mot huden og et kort lysglimt blir utløst. Slik fortsetter man til området er ferdigbehandlet.
Etter behandling blir området avkjølt og påført en helende aloe vera gele.

Hvem egner seg for behandling?
Nesten alle kan behandles, bortsett fra mørkhudete og dem med solbrent hud. Likevel kan ikke alle  typer pigmentflekker behandles. Store, mørke skjønnhetsflekker, flekker som dekker store områder på kroppen og maligne (vondartete) flekker skal ikke behandles.

Hvordan kjennes behandlingen?
De fleste beskriver et evt. ubehag som moderat og akseptabelt. Det er ikke nødvendig med smertestillende.

Hva kan jeg forvente meg etter behandlingen?
Rødhet og en lett varmefølese er normalt etter behandlingen. Avkjøling av huden etterpå vil lette disse symptomene.
Soleksponering kan resultere i at flekkene kommer tilbake og solkrem med høy faktor (blokk) skal brukes for å forhindre dette.

Er det bivirkninger knyttet til behandlingen?
De fleste får rødhet og varmefølelse etter behandlingen, men som oftest ikke noe mer enn det. Dette vil forsvinne i løpet av noen timer.

Hvor lenge varer behandlingen?
Vanligvis varer en slik behandling fra 15-30 minutter, avhengig av type og størrelse på pigmentflekkene.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?
Dette er individuelt, men vanligvis vil 1-3 behandlinger være nok for et maksimalt resultat. Man kan gjøre behandlingen hver 4-6 uke.

Se priser her!

Lurer du på noe eller ønsker du en gratis konsultasjonstime?