Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

Om Cellulitter Bergen

Om Cellulitter

Illustrasjonsbilde av cellulitter

Cellulitter, også kalt appelsinhud, utvikles ofte ved hormonelle endringer. Endringer i forbrenningen, bindevevets struktur og sirkulasjon er også med på å danne cellulitter.


Overvekt er ikke nødvendig for å få cellulitt, men man ser kraftigere cellulitt hos overvektige kvinner enn hos kvinner med normal kroppsvekt. Annet som kan påvirke utviklingen er genetiske faktorer som kjønn, rase, fettfordeling og predisposisjon for dårlig sirkulasjon. En stresset livsstil øker mengden av stresshormoner, noe som også er forbundet med utviklingen av cellulitter.

Hvor oppstår cellulitter?

Cellulitter oppstår som regel på hofte, rumpe og lår, og er fett som fungerer som polstring, isolasjon og opplagsnæring. Det er hormoner som styrer hvor fett skal lagres på kroppen. Kvinner har dobbelt så mange fettceller i disse områdene sammenlignet med menn, noe som er naturlig da kvinner skal bære frem barn. Menn har en annen fettfordeling.
Cellulitt blir et problem når fettcellene i disse områdene forstørres. Når rumpe, hofte og lår kjennes kalde ut, på tross av at du har trent deg svett, tyder det på dårlig sirkulasjon i området.

Hva er cellulitter ?

Cellulitt, også kalt appelsinhud, er fett som har hopet seg opp i en endret hudstruktur.
Enkelt sagt er cellulitt forstørrede fettceller som befinner seg i lommer i bindevevet, og etter hvert vil opphopning av fett og væske få huden til å bule ut. Fettcellene presser blod- og lymfeårer sammen, og transport av oksygen, næringsstoffer og avfallsstoffer blir redusert.

I underhuden finnes et lag med fett. Dette fungerer som polstring, isolasjon og opplagsnæring. Fettet ligger innkapslet i små bindevevsrom mellom overhuden og musklene. Når fettcellene forstørres klemmer de på små blod- og lymfekapillærer og gir opphopning av væske og avfallsstoffer i vevet. Manglende sirkulasjon og opphopning av avfallsstoffer gir ubalanse i bindevevsproduksjonen, slik at det dannes stivere fibre – fibroser.
Fibrosene kan kapsle inn fettceller i grupper (knuter) og feste seg til hudoverflaten som «barduner» som trekker huden ned og lager groper. Når det tas vevsprøver av slik hud viser det seg at disse fibrin-ankerene fester seg fra overhuden ned til muskelhylsteret (fascien) rundt lårmusklene.

Årsaker til at cellulitter oppstår :

• Hormonelle årsaker (økt alder, pubertet, overgangsalder)
• Medisiner (P-piller)
• Dårlig sirkulasjon (blod- og lymfe)
• Muskler som konstant danner store mengder melkesyre (syreoverskudd i vevet)
• Arv
• Livsstil og kosthold (reduser kolesterol, og spis mye frukt og grønt)
• Stress
• Inaktivitet
• Alkohol og røyking
• Lite vann


Cellulitter kan deles i 3 typer :

• Hard cellulitt
• Ødematøs cellulitt
• Myk cellulitt

Hard cellulitt

Forekommer vanligvis hos aktive kvinner som trener mye. Denne typen cellulitt ligger dypere ned mot musklene og er både vanskeligere å se og vanskeligere å få tak i og behandle.

Ødematøs cellulitt

Skyldes væskeansamlinger spesielt i beina. Vises som knuter som kan være smertefulle.

Myk cellulitt

Er mindre konsentrert og mer synlig. Forekommer ofte over større områder og ligger nærmere hudoverflaten. Den er lettere å se og lettere å behandle. Når man klemmer på denne type cellulitt vil knutene kunne bevege seg under huden.


Graden av cellulitt kan deles inn i følgende symptomer

Grad I
Ingen kliniske symptomer, men vevsanalyser viser strukturendringer i hude. Redusert mikrosirkulasjon i både lymfeårer og vener forsinker den normale dreneringen av væske rundt cellene. Forstadiet til cellulitt .

Grad II
Blek hudfarge i utsatte områder (ingen synlig cellulitt). Langvarig redusert mikrosirkulasjon vil medføre at større blodårer blir klemt av, og deres funksjon blir sterkt redusert. Avfallsstoffer hoper seg opp i vevet, og blir oppfattet som fremmedlegemer, noe som utløser immunreaksjoner og endringer i bindevevet.
Huden er glatt i stående og liggende stilling, men når du klemmer huden sammen er cellulittene synlig.

Grad III
Synlig cellulitt. Et tett fibrosevev dannes og klemmer på blodårer, lymfeårer og nerveendinger. Dette forhindrer den viktige utvekslingen av næringsstoffer og avfallsstoffer. Fibrosene kapsler inn fettceller i knuter, og fettcellenes lagre med fett øker pga at det er for mye triglycerider (fettsyrer) i området. Synlig når du står.

Grad IV
Markerte groper og klumper som er smertefulle når man klemmer på huden. Bindevevet blir stadig tettere og med mindre sirkulasjon, og fibrosene invaderer bindevev, blodårer, lymfeårer og nerveceller. Trykk på nerveendinger kan gi smerter. Det dannes «barduner» av fibroser opp til hudoverflaten, som trekker huden ned og danner groper. Synlig når du ligger. Gjør vondt.


Ønsker du å vite mer om hva figurforming er og hva vi kan gjøre for å hjelpe deg med dette?

Vi utfører LPG og Ultratone som kan hjelpe med dette.

Les mer om LPG her!

Les mer om Ultratone her!

Har du spørsmål eller ønsker en gratis konsultasjon?
Ta kontakt med oss.

Ekspertise i Hudpleie

Vår erfaring og kunnskap i hudpleieindustrien gjør oss til en pålitelig partner for alle dine hudpleiebehov.

Personlig Tilpassede Behandlinger

Vi forstår at hver kunde er unik, og derfor tilbyr vi skreddersydde behandlingsplaner.

Kvalitetsprodukter

Vi benytter oss kun av produkter av høyeste kvalitet i våre behandlinger. Dette sikrer ikke bare effektive resultater, men også en luksuriøs opplevelse.

Kundeservice i Verdensklasse

Vår forpliktelse til utmerket kundeservice betyr at vi alltid er her for å støtte deg, fra din første konsultasjon til etterbehandling og oppfølging.

Kontakt oss

Trenger du mer informasjon om priser på behandlingene, og spørsmål for øvrig kan besvares på mail, eller ved at du kontakter oss på telefon:
55 20 25 70 / 916 41 633

Flere behandlinger

Ansiktsbehandlinger

IPL Lys- og laserbehandling

Figurforming

Spabehandlinger

Vipper og bryn